Niek de Bruin

Hypotheekadviseur

Niek werkt bij Fundament Advies als Hypotheekadviseur. In deze baan heb je veel persoonlijk contact met de klant. Elke hypotheek is maatwerk en dat maakt de functie afwisselend voor Niek: “Als hypotheekadviseur kun je echt iets voor mensen betekenen. Je komt op een belangrijk moment in iemands leven. Het is voor mij een uitdaging om zo goed mogelijk te adviseren en een klant tijdens het proces stap voor stap te begeleiden.”

Als hypotheekadviseur onderhoud je daarnaast nauw contact met de bank. Niet elke aanvraag en toewijzing verloopt even soepel en snel. Dat maakt het extra belangrijk om klanten op de hoogte te houden. “Er is eigenlijk altijd sprake van tijdsdruk en spanning bij de klant. Soms doen banken er lang over om zekerheid te geven. Ik vertel onze klanten waar zij aan toe zijn en onderhoud nauw contact met de financierder.”

Niek is al sinds 2004 werkzaam in de hypotheekbranche. Hij ziet dat er sindsdien veel meer aanbieders op de markt zijn gekomen en de producten en diensten ook regelmatig wijzigen. Een branche die altijd in beweging is. Maar het doel blijft hetzelfde: iedereen zo goed mogelijk voorlichten. “Het is mijn verantwoordelijkheid als hypotheekadviseur dat iemand een weloverwogen keuze maakt. Bij Fundament Advies ondersteunen we de klant maximaal. We doen graag een stapje extra en kunnen van a tot z helpen met aanvullende diensten, zoals verzekeringen. Iedereen op kantoor wil het beste voor de klant, een mooi uitgangspunt om de best mogelijke dienstverlening te bieden.”