Richard Steffers

Adviseur

Laagdrempelig kantoor

Tijdens mijn carrière bij banken en verzekeraars raakte ik als adviseur steeds verder van de klant verwijderd. Terwijl dat juist is wat ons werk zo mooi maakt. Samen met Robert trok ik de stoute schoenen aan. Ons doel? Weer dicht bij de klant komen en een laagdrempelig kantoor opzetten. Waar klanten en medewerkers zich thuisvoelen in een informele sfeer. In onze kantoren zie je geen stropdassen. Alle medewerkers delen het gevoel dat de klant altijd centraal moet staan en we communiceren in duidelijke taal. Het is wat ons bedrijf kenmerkt en succesvol maakt.”

Nieuwe dingen proberen

“Het mooiste in mijn werk als hypotheekadviseur vind ik de variatie. Geen dag is hetzelfde en iedereen heeft eigen behoeften. De blijdschap van de klant wanneer je een wens in vervulling laat gaan is de kers op de taart. Het maakt voor ons niet uit wie er aan tafel zit. We helpen zowel starters als ondernemers. Als mede-eigenaar van Fundament Advies vind ik het mooi om nieuwe dingen te proberen. Zo hebben we ooit zelf een woonbeurs opgezet tijdens een lastige tijd in de markt. Het was spannend, maar de beurs was een groot succes en wordt zelfs jaarlijks herhaald. Daar ben ik trots op.”

Alle neuzen dezelfde kant op

“Medewerkers krijgen bij ons veel vrijheid, terwijl we blijven opereren als team. Iedereen heeft passie voor zijn werk en wil voor de klant alles goed regelen. We zorgen ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan door continu de samenwerking op te zoeken. Naast de professionele taken zetten we ons in voor goede doelen en netwerken graag met andere ondernemers. En ook sport vinden we belangrijk. Met collega’s op de fiets een berg opklimmen bijvoorbeeld. Het houdt ons scherp, het verbindt en bijzondere vriendschappen ontstaan.”

VERHALEN van Richard Steffers