Alpe d'HuZes 2018


Door Norbert de Boer, 12 November 2018

Minstens drie keer die berg op…

We schrijven 7 juni 2018. ’s Ochtends vroeg is de Alpe d’Huez nauwelijks zichtbaar door bewolking. Het is grauw en het regent licht. Bij alle deelnemers is een gezonde spanning voelbaar, iedereen is redelijk tot zeer fit, er is hard getraind. Maar het blijft een stevige opgave, die berg op. En als 't even kan meer dan één keer. Het wordt een fantastische dag met bizarre weersomstandigheden. ’s Morgens nat en koud, aan het eind van de dag als de renners voor de 4e, 5e of 6e keer naar boven gaan, is het verschrikkelijk warm. In restaurant Le Passe-Montagne heeft Fundament haar kamp opgeslagen. ’s Morgens worden er warme dranken uitgedeeld en kunnen de renners tussen hun verschillende klimmen even warm worden en droge kleding aantrekken. Na de lunch breekt de zon door en wordt het heet. Dan worden er verkoelende drankjes uitgedeeld. Ondertussen is het meegekomen publiek haar renners luid aan het aanmoedigen. Wat een bijzondere ervaring om mee te maken!

Richard Steffers en Norbert de Boer deden namens Fundament mee aan Alpe d'HuZes. Richard beklom de Alpe drie keer en Norbert zelfs zes keer. Onder de naam Rotterdam Fund Racers (Norbert is bestuurslid van deze stichting) werd deelgenomen aan dit fantastische event. We hebben gezamenlijk het recordbedrag van € 205.194 bij elkaar gebracht.

Rotterdam Fund Racers

Sinds Norbert bij Fundament is gaan werken, is Fundament betrokken bij het fantastische Rotterdam Fund Racers. Want zoals Norbert altijd zegt, er is weinig mooiers dan je via sport inzetten voor goede doelen. Het schept een enorme band, met collega’s, klanten en vrienden om die berg te bedwingen en geld op te halen voor Alpes d’HuZes.

In de maanden voor 7 juni heeft Rotterdam Fund Racers al meer activiteiten georganiseerd. Op woensdag16 mei was er een golftoernooi op de Golf & Countryclub in Capelle aan de IJssel. Deze dag werd er € 47.200 ingezameld, de helft van de opbrengst was voor Familiehuis Daniel Den Hoed, de andere helft voor KWF Kankerbestrijding. Op 29 mei organiseerde Rotterdam Fund Racers een Walking Charity Diner bij Muller & Co, hier werd € 7.500 voor Hospice Lansingerland en € 7.500 voor KWF Kankerbestrijding opgehaald.

Nieuwe fietstochten voor het goede doel

Ook na de deelname aan Alpe d'HuZes blijft de stichting zich inzetten voor het goede doel. Op zondag 1 juli is de Jordex Fund Racing Tour verreden, een fietstocht door het mooie natuurgebied in de nabije omgeving van Rhoon. Kosten voor deelname bedroegen € 100 per persoon - de opbrengst is voor KWF Kankerbestrijding.

Op zondag 26 augustus wordt samengewerkt met Porsche Rotterdam en kunnen hobby wielrenners deelnemen aan de Porsche Rotterdam Cycling Tour 2018 onder begeleiding van Michael Boogerd, Chantal Blaak en Maarten den Bakker. De opbrengst van deze fiets clinic wordt verdeeld onder KWF Kankerbestrijding en Stichting Zeldzame Ziekten Fonds.