​Fundament en de Wielersport


Door Norbert de Boer, 20 December 2018

Dat Fundament iets met fietsen heeft, dat weten veel van onze klanten wel. Afgelopen jaar waren we hoofdsponsor van de Ladies Ride en deden Richard en Norbert mee aan Alpes Du’Zes in het team van de Rotterdam Fund Racers.

Koers is Koers

Norbert was voordat hij bij Fundament ging werken al langer betrokken bij het organiseren van fietsevents. Samen met Lars van den Broek van 36Cycling organiseert Norbert fietsevents onder de naam Koers is Koers. Wat ooit begon met een kleine groep ondernemers, is inmiddels uitgegroeid tot een groot fietsevenement. Dit jaar organiseerden zij dit voor de 5e keer.

Mont Ventoux

De combinatie van bekende oud-wielrenners, 100 Rotterdamse ondernemers en afzien op een mythische berg is een uitstekende combinatie. Dit jaar ging de reis naar de Mont Ventoux en werd de groep ondernemers vergezeld door Joop Zoetemelk, Gianni Romme en Maarten den Bakker. Fundament was goed vertegenwoordigd door zowel Bram als Norbert. Beiden hebben de berg meerdere keren beklommen en een heerlijke tijd in Frankrijk gehad.

Mechanieker, cameraploeg en ambulance

Aan alles wordt gedacht tijdens dit event. Er rijden continue drie mechaniekers* mee in volgauto's die beschikbaar gesteld zijn door BMW Breeman. Zo kunnen defecten aan de fiets snel opgelost worden. Een cameraman van TV Rijnmond is mee om alles op film vast te leggen. Er rijdt zelfs een ambulance mee met twee artsen, voor medische problemen of ongevallen.

Mooie prestaties en iedere avond de Avondetappe

De weersomstandigheden waren fantastisch dit jaar. Dat resulteerde in mooie prestaties; iedere deelnemer is bovenop de Mont Ventoux geweest. Sommigen zijn twee keer en een aantal zelfs drie keer op één dag naar de top gefietst. Naast het fietsen werd er iedere avond een Avondetappe georganiseerd zoals Studio Sport dat doet bij de Tour de France. Iedere avond een bijzondere afsluiting van een sportieve dag.


Aftermovie in Walhalla

Norbert en Lars zijn de voorbereidingen al aan het treffen voor een succesvolle 6e editie! In principe kan iedereen mee, maar het is zo'n groot succes dat Koers is Koers 2019 nu alweer bijna vol zit. In theater Walhalla is de hele groep van 2018 bij elkaar gekomen en is de aftermovie vertoond. Daar hebben gelijk 75 deelnemers zich ingeschreven. We gaan met maximaal 100 deelnemers volgend jaar op reis. Dus als je graag mee wilt, laat het dan Norbert zo snel mogelijk weten!*Voor de niet-fietsers onder ons: een mechanieker is een werktuigkundig monteur in de wielersport.