Ik ga op vakantie en ik neem mee...


Door Emmelie Heindijk, 1 juli 2019

Voor veel mensen is de vakantie al begonnen of gaat deze binnenkort beginnen. Vaak betekent dat heel hard werken tot de laatste dag voor je vakantie. Belangrijk dus om een lijstje voor jezelf te maken met wat je allemaal niet mag vergeten.

Mogen wij nog twee actiepunten aan je lijstje toevoegen?

Controleer even je (doorlopende) reisverzekering! Klopt deze wel met je plannen? Ga je buiten Europa reizen, heb je plannen om te duiken, gletsjer skiƫn of heb je een dagje canyoning gepland? Controleer dan of dat gedekt is opje reisverzekering. Natuurlijk kunnen wij dat ook voor je doen. Maak een afspraak en wij bellen je voor dat je vertrekt terug. Laat je even weten wanneer je teruggebeld wilt worden?

Natuurlijk heb je een goede inboedelverzekering. Maar weet je ook wat er allemaal gedekt is? In de vakantietijd wordt er vaak meer ingebroken dan normaal. Natuurlijk ben je verzekerd tegen diefstal, maar er zijn wel wat voorwaarden. Om er een paar te noemen:

  • er moet duidelijk sprake zijn van inbraakschade;
  • spullen in de schuur zijn alleen verzekerd als de schuur op slot kan (en is);
  • kostbaarheden zijn maar tot een bepaald bedrag verzekerd.

Diefstal tijdens je vakantie is echt heel erg vervelend. Ook al ben je voor de meeste zaken goed verzekerd, voorkomen is natuurlijk veel beter dan achteraf uit laten keren. Bedenk goed wat je zelf kan doen. Kijk voor tips bijvoorbeeld eens op maak het ze niet makkelijk.nl

Allerbelangrijkste, ga niet overhaast de deur uit voor je vakantie. Neem de tijd om alle deuren en ramen te controleren, doe een lichtje aan en informeer je buren.

Fijne vakantie!