Annuleringsverzekering en corona


Door Emmelie Heindijk, 2 juni 2020

Voor iedereen die een vakantie heeft geboekt de komende periode is het onzeker of deze wel doorgaat in verband met het coronavirus. Dit roept veel vragen op. De afgelopen periode zijn al veel vliegtuigmaatschappijen en reisorganisaties in het nieuws geweest met hun alternatieven, zoals vouchers. Een van de, terechte, vragen van veel vakantiegangers is: wat kan mijn annuleringsverzekering voor mij betekenen in deze situatie?


Annuleer je reis niet meteen en doe navraag

Stap 1 - Annuleer je reis niet meteen.

Vraag bij de reisorganisatie, accommodatie, vervoerdersmaatschappij en/of vliegtuigmaatschappij eerst na welke mogelijkheden zij aanbieden. Veel van deze organisaties bieden de optie om kosteloos om te boeken of verstrekken een voucher. Doordat het bedrijf dit aanbiedt wordt er een nieuwe optie aangeboden en feitelijk door de vakantieganger(s) geen schade geleden. De annuleringsverzekering zal daarom niet overgaan tot een vergoeding.


Geen opties? Check dan de dekking van je annuleringsverzekering

Stap 2 – Biedt de organisatie geen opties aan? Dan kun je wellicht gebruik maken van de (reis- en) annuleringsverzekering, neem contact op met Fundament of de verzekeringsmaatschappij om de dekking na te gaan.

Indien er dekking is heeft de tussenpersoon en/of de verzekeringsmaatschappij de boekingsbevestiging, annuleringsnota en het bericht dat er geen alternatief (voucher of omboeking) wordt aangeboden nodig. Alleen dan kunnen zij de schade beoordelen en uitzoeken voor welke schadevergoeding iemand in aanmerking komt.

Helaas is een reden zoals het niet meer op vakantie willen gaan, door bijvoorbeeld de beperkingen in het betreffende land of de oplopende besmettingen, geen reden voor annulering.


Ga je op vakantie naar het buitenland en heb je vragen over de dekking van de reisverzekering bij corona?

Neem contact op met Fundament of de verzekeringsmaatschappij. En ga altijd goed voorbereid op reis. Als er vragen zijn, neem dan gerust contact op met ons kantoor. Wij zoeken dit graag samen met je uit.

Wij zijn te bereiken op 010-4608900 en info@fundament-advies.nl.