Klant aan het woord: “Dankzij Fundament Advies maken we nu onze droom waar”


Door Ali Bouhannouche, 5 november 2020

Bij Fundament Advies gaan we altijd op zoek naar een hypotheek die past bij de specifieke wensen van onze klant. In het geval van onze klant Marnix Alderliesten ging het niet om zomaar een hypotheek. Wij kennen Marnix en zijn vrouw Roos al jaren. Destijds kwamen zij namelijk bij ons terecht met een specifiek hypotheekvraagstuk. Als eigenaren van de Vlaardingse bloemenwinkel Roosmarijn was het toen lastig om een financiering voor hun nieuwe woning te krijgen. Inmiddels zijn we jaren verder en heeft het stel nieuwe woonwensen. Maar om die woondroom waar te maken, moesten nog wel wat hobbels worden overwonnen. Marnix vertelt in deze nieuwe rubriek ‘Klant aan het woord’ hoe dit unieke proces is verlopen.Droomhuis in Oostvoorne

“Als ondernemer is het sowieso lastiger om een hypotheek te krijgen. Dat ontdekten wij jaren geleden al. Inmiddels is onze leefsituatie veranderd en daarmee ook onze woonwensen. Sinds een paar jaar wonen we bij mijn schoonouders in de straat. Dat is handig, want mijn schoonvader heeft extra zorg nodig. Samen met hen komen we in onze vrije tijd graag in Oostvoorne en het was onze droom om hier ooit naartoe te verhuizen. Ons droomhuis, een boerderij met B&B, stond hier te koop. Het bleek de ideale plek om samen met onze schoonouders te gaan wonen. Het pand bestaat namelijk uit een gelijkvloers voorhuis, een achterhuis en een Bed & Breakfast.”


Uitdagingen

“Toen we gingen praten over de financiering bleek al snel dat het niet gebruikelijk is om met vier mensen een hypotheek af te sluiten. Voor de hypotheekverstrekker betekent dit dat ze te maken hebben met vier debiteuren, waarvan er twee ondernemer zijn. Dus legden we ons vraagstuk voor aan Fundament Advies. Er was één bank die het aandurfde, maar de financiering definitief rondkrijgen was een behoorlijke uitdaging. Wij hebben heel wat gesprekken gevoerd met Ali Bouhannouche van Fundament Advies. Hij bleef positief en zijn goede contacten met de bank waren echt van toegevoegde waarde. Dankzij de goede onderbouwing die Ali voor ons schreef, is het gelukt om de hypotheek rond te krijgen. Wij weten dat hij daar heel hard zijn best voor heeft gedaan.”


Geen standaard situatie

“Wij kennen Fundament Advies inmiddels behoorlijk goed. Het lijkt altijd of hier meer kan dan bij anderen. Al lijkt iets soms onmogelijk, een gesprek bij Fundament Advies kan ervoor zorgen dat een wens toch werkelijkheid wordt. Hoewel onze situatie niet bepaald standaard was, hebben ze heel veel moeite gedaan om onze woonwensen te vervullen. Het is prachtig wonen in Oostvoorne, we kijken er enorm naar uit om te verhuizen. In februari krijgen we de sleutel en starten we met de verbouwing.”


Meedenken met onze klanten

De situatie van Marnix en zijn familie is een bijzonder voorbeeld van de manier waarop we met onze klanten meedenken. Elke hypotheek is uniek en moet passen bij jouw situatie. Bij Fundament Advies gaan we graag een stap verder. We kijken niet alleen naar hoe je positie nu is, we blikken ook vooruit naar de toekomst. Een hypotheek sluit je immers af voor een lange periode.

Heb je interesse in een vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs? Neem contact op!