Zo bespaar je snel honderden euro’s op je schadeverzekeringen


Door Emmelie Heindijk, 5 februari 2021

Neem jij je verzekeringen weleens onder de loep? Elke Nederlander heeft er een aantal en vaak laten we die, vooral uit gemak, jarenlang doorlopen zonder ze te vergelijken. Dat kan slimmer, want door er eens goed naar te kijken kun je zo honderden euro’s besparen. De premies van veel schadeverzekeringen, zoals die voor je huis en auto, stijgen namelijk al jaren. Misschien zou je er niet meteen aan denken, maar de oorzaak hiervan ligt bij extreem weer. De kostenposten van schades door extreem weer stijgen namelijk enorm, gemiddeld met € 350 miljoen per jaar.


Hogere premies

Verzekeraars verwachten dat we, door klimaatverandering, de komende jaren nog veel vaker te maken krijgen met extreem weer. En bijbehorende schades. Daarom zien we dat de meeste schadeverzekeringen de afgelopen jaren hun premies flink omhoog hebben gegooid. Zo was je in 2020 gemiddeld € 450 per jaar kwijt voor een gecombineerde opstal- en inboedelverzekering. Dat was 5 jaar geleden nog 25% minder. Bij autoverzekeringen zien we dezelfde prijsontwikkeling.


Prijsverschillen tussen verzekeringen

Wij zien grote prijsverschillen tussen verschillende verzekeringen. Zo betaal je voor het duurste woonpakket ongeveer twee keer zoveel als voor het voordeligste. Dat geldt ook voor een WA-autoverzekering. Goede reden om eens om tafel te gaan met een expert. Hiermee kun je namelijk zo honderden euro’s per jaar besparen. Zeker als je kritisch kijkt naar de dekkingen van de verzekeringen. Is het bijvoorbeeld nodig om allrisk verzekerd te zijn of kun je de schade tot een bepaalde hoogte ook prima zelf dragen?

Wij kijken graag samen met je naar de lopende verzekeringen. Misschien zijn er polissen die we kunnen oversluiten en dan nog beter aansluiten op je wensen én waarmee je bovendien behoorlijk bespaart op de premie.

Neem contact op om een vrijblijvende afspraak in te plannen