Klant aan het woord: Ronald van de Merwe van Voscon


Door Bram Faasse, 5 maart 2021

Bij Fundament Advies gaan werk en privé vaak prima samen. Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke aanpak en weten onze klanten daarmee aan ons te binden. Zo kwam Ronald van de Merwe jaren geleden bij ons terecht voor een hypotheekadvies en regelen wij inmiddels ook alle verzekeringen, pensioenen en een stuk financiering voor zijn bedrijf Voscon. Ronald vertelt in deze rubriek meer over hoe zijn bedrijf en de relatie met Fundament Advies de afgelopen jaren is gegroeid.


Persoonlijke aanpak

Ik maakte een jaar of 8 geleden kennis met Fundament Advies voor een hypotheekadvies en liep de deur uit met een hele map vol getekende documenten onder mijn arm. Dat zegt wel iets over het vertrouwen dat ik meteen had in het kantoor. Inmiddels regelen zij niet alleen al mijn privézaken, maar ben ik er ook vaste klant met mijn bedrijf. Toen ik 6 jaar geleden bedrijfsleider werd, heb ik snel de stap gezet om met het bedrijf over te stappen naar Fundament Advies. Ik kreeg het vertrouwen van mijn vader Martin van de Merwe en zijn compagnon Ger Poot om de verzekeringen te regelen. Toen de huidige tussenpersoon werd overgenomen door een andere partij, wist ik dat het tijd was voor verandering. We hadden geen vertrouwen meer in de persoonlijke aanpak die we zo belangrijk vinden.”

“Eigenlijk heb ik bijna een blind vertrouwen in de mensen van Fundament. Dat is heel fijn, ik hecht veel waarde aan die persoonlijke benadering Één telefoontje is meestal genoeg als iets geregeld moet worden. Inmiddels begeleiden ze mij ook bij een aandelenovername en het regelen van financieringen. En wie ik ook spreek, het persoonlijke en vriendelijke element is er altijd.”


Van links naar rechts: Ger Poot, Ronald van de Merwe en Martin van de Merwe


Groot geworden door klein te blijven

“Fundament Advies is echt groot geworden door klein te blijven. Dat maakt mede dat ik, en waarschijnlijk vele andere klanten met mij, zich er zo thuis voelen. Hoewel het kantoor is gegroeid, voelt het nog steeds hetzelfde als toen ik er 8 jaar geleden voor het eerst binnen stapte. Ik zie nieuwe gezichten, maar ook veel vertrouwde mensen. Bovendien weet ik dat het advies altijd eerlijk is. Als onafhankelijk tussenpersoon zoeken ze altijd naar het aanbod dat het beste bij je past. Dat hebben ze al vaak laten zien.”

Uitleg in duidelijke taal

“De oudere generatie binnen Voscon was eerst wat sceptisch over een overstap naar Fundament Advies. Toen ik alle mappen had meegegeven aan mijn contactpersonen bij kwamen zij terug met een aantal perfect passende aanbiedingen. Inmiddels zitten ook mijn ouders er met veel plezier om tafel. Het is bovendien prettig dat alles in duidelijke taal wordt uitgelegd. Ik wil wel overtuigd zijn voor ik ergens mijn handtekening onder zet. Ze sturen me nooit de deur uit zonder dat ik er zelf ook een goed gevoel over heb.”


Wat hebben we niet van metaal gebouwd?

Voscon is actief in de metaalsector. Onze slogan is “wat hebben we niet van metaal gebouwd?”, omdat we werken voor zowel particulieren als grote multinationals. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een bijzondere groei doorgemaakt en we hebben nu zo’n 65 mensen in dienst. In ons huidige pand zitten we 4 jaar en toen we er kwamen riepen we nog dat het wel 20 jaar zou duren voor we op zoek moesten naar iets anders. Inmiddels zijn we alweer toe aan een groter bedrijfspand. Op die manier kunnen we ook doorgroeien. We zijn in heel Nederland actief, maar sluiten de gang naar het buitenland de komende tijd zeker niet uit. Eigenlijk willen we gewoon hetzelfde als Fundament Advies: groter worden door klein te blijven. Bereikbaar en benaderbaar zijn. Misschien zijn we daarom ook zo’n goede match.”