Klant aan het woord: `Fundament weet precies wat nodig is`


Door Liesbeth Wageveld, 2 maart 2022

De klanten van Fundament Advies kloppen met allerlei verzoeken bij ons aan. Wij gaan uitdagingen om financieringen te regelen dan ook niet uit de weg. In deze blog delen we het verhaal van Jeffrey Honigvoort van Roggeveen & Vermeulen uit Boskoop.

Jeffrey is al met zijn bedrijf gevestigd in het pand waar hij nu zit wanneer vorig jaar wordt besloten om het terrein te kopen. Samen met zijn adviseur gaat hij op zoek naar een partij voor hulp bij het snel en goed regelen van de bancaire financiering. De keuze hiervoor viel op Fundament Advies. Wij spraken Jeffrey over de samenwerking die daaruit is ontstaan.


Waarom hebben jullie gekozen voor Fundament Advies?

Jeffrey: “Fundament sprong er wat ons betreft uit ten opzichte van twee andere aanbieders en dat kwam vooral door de kennis van Norbert en Liesbeth. De bancaire affiniteit en hun ervaring hebben wij als een groot voordeel ervaren. Dit zorgde ervoor dat het financieringsvoorstel zo compleet was dat het direct door de bank werd geaccepteerd. Fundament weet precies wat banken belangrijk vinden en zorgt ervoor dat er een goed onderbouw voorstel wordt ingediend. Dit gaf ons veel rust, alles werd geregeld door de medewerkers bij Fundament die er veel verstand van hebben.”

Wat moest er allemaal geregeld worden?

“Nadat de acceptatiecommissie akkoord ging moest alle documentatie worden aangeleverd. Dit werd door Fundament minutieus voorbereid. Banken zitten echt niet te wachten op kilo’s papier, dus verzamelden we alleen de noodzakelijke stukken. Ondertussen werd het contact onderhouden met alle betrokken partijen: wij, de accountant, de bank en de notaris. Er zat nogal wat tijdsdruk op waarbij ook die deadlines gemonitord moesten worden. Na fiattering duurde het twee weken voordat het allemaal rond was. Sneller dan snel!”


Wat was er prettig aan de samenwerking met Fundament Advies?

“Tijdens de start van het traject was dat vooral de kennis. Het scheelt heel veel tijd en gedoe als het financieringsvoorstel zo volledig is dat het er in één keer doorheen komt. Daarnaast nemen ze je gedurende het vervolg mee in alles wat er nog moet gebeuren, geven sturing en bewaken de deadlines. Als iets onmogelijk is hoor je het trouwens ook. Wij hebben de ervaring dat je eerlijk en realistisch wordt geadviseerd. Daarnaast ben ik enthousiast over de mensen: alle medewerkers zijn behulpzaam, kundig en vriendelijk.”

“De financiering is inmiddels geregeld en we hebben nu ook diverse verzekeringen lopen via Fundament. Onze samenwerking is dus naar alle tevredenheid voortgezet.”