Tips voor het regelen van een zakelijke financiering


Door Liesbeth Wageveld, 2 mei 2022

Als ondernemer is het niet altijd gemakkelijk om een financiering te krijgen. Daarnaast is er (online) veel keuze uit aanbieders. Hoe weet je dat je de beste deal kiest? Ik ben Liesbeth Wageveld, Adviseur Bedrijfsfinancieringen bij Fundament Advies. Dagelijks help ik ondernemers bij het kiezen van de best passende financiering. Graag deel ik een paar tips.


Tip 1: Maak een plan

In de praktijk merken we dat sommige ondernemers pas op een laat moment denken aan het aanvragen van een financiering. Begin daarom op tijd, bedenk wat je nodig hebt en maak duidelijk waar je het geld voor gaat gebruiken. Hoe concreter je plan, hoe groter de kans dat je financiering wordt toegezegd. Vergeet de onvoorziene kosten niet, want die zijn er altijd!

Tip 2: Houd je administratie op orde

Of je nu een persoonlijke of zakelijke financiering aanvraagt: een geordende administratie is een randvoorwaarde bij het indienen van een aanvraag. Dat geldt ook voor startende ondernemers. Van cijfers tot prognoses en een investeringsplan: je hebt het allemaal nodig! Bovendien helpt het je om (opnieuw) inzicht te krijgen in je financiële situatie en toekomst.

Tip 3: Vergeet de doorlooptijd niet

Omdat het beoordelen van een financieringsaanvraag niet binnen een dag rond is, is het verstandig om rekening te houden met de doorlooptijd. De tussenpersoon vertelt je met welke termijn je rekening moet houden. Het gaat dan al snel om enkele weken. Goed om op voorhand te weten.

Een aanpak op maat

Voor elke ondernemer die bij ons aanklopt bepalen we wat de beste aanpak is.

In coronatijd hebben we via een private investeerder een financiering rond gekregen voor een sportcentrum in de regio. Na een vliegende start hebben we onlangs aangeklopt bij een aantal banken voor een goedkopere financiering. Het sportcentrum heeft de administratie op orde, prognoses zijn in overleg opgesteld en er werd winst gedraaid. Op basis van een compleet dossier was de financiering daarna snel geregeld voor deze ondernemer.

Als tussenpersoon helpen wij je bij het aanvragen van de financiering, leggen je voorstel neer bij verschillende financierders en denken mee over het sluiten van de beste deal.

Meer weten? Maak dan een afspraak met één van de adviseurs van Fundament Advies.