Verduurzamen van beleggingsonroerend goed wordt steeds belangrijker


Door Liesbeth Wageveld, 2 september 2022

Het tijdig plannen van het verduurzamen van de vastgoedportefeuille wordt belangrijker door de wettelijke eisen. Om Nederland steeds duurzamer te maken, is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om voor ieder kantoor (groter dan 100 m2), een energielabel C te hebben. Wanneer een kantoor nog niet aan deze milieueisen voldoet, mag het niet meer als kantoor gebruikt of verhuurd worden.

Ook voor de verhuur van slecht geïsoleerde woningen (met energielabel E,F of G) komt er in 2030 waarschijnlijk een verhuurverbod. Beleggers in vastgoed worden daarom sterk gestimuleerd om panden te (gaan) verduurzamen. Het verduurzamen van panden is over het algemeen goed te financieren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Norbert de Boer of Liesbeth Wageveld!