Met elkaar als één de strijd aan tegen kanker tijdens Alpe D’Huzes 2024


Door Norbert de Boer, 3 februari 2024

In januari was de kick off van ons grote Alpe D’Huzes avontuur onder de vlag van Rotterdam Fund Racers. Met een groot team gaat Fundament Lansingerland ook dit jaar weer de strijd aan tegen kanker tijdens het mooiste sportevent van het jaar. Tijdens de grote aftrap droeg ambassadeur Marco Hendriks een prachtig tekst voor die we graag met jullie willen delen. Ga er even voor zitten, want het is de moeite waard om te lezen en jezelf weer even met beide benen op de grond te zetten.

“Je zou het bijna vergeten, maar we zijn één. Het is vandaag de dag amper voor te stellen, maar we zijn het echt. We zijn één. We zijn één als mens.

We zijn één in de liefde, één in de pijn, één in de teleurstelling, één in euforie, één in de herkenning.

En last but not least zijn wij één in de verbroedering en verzustering als het gaat om het gevecht tegen kanker, een ziekte die alleen verslagen kan worden als we er in gemeenschappelijkheid onze schouders onder zetten.

Omdat wij één zijn.

Want ook jij kunt kanker krijgen, ja jij daar! Maar ook jouw moeder, jouw kind, jouw buurman, jouw vijand, jouw leraar, jouw beste vriend, jouw echtgenoot, jouw tante, jouw teamgenoot, jouw klasgenoot, jouw bondgenoot, maar ook die vent naast je in het verkeer en zelfs de onbekende mooie vrouw die je gisteren in de supermarkt tegenkwam.

Boeren, studiebollen, Feyenoorders, Ajacieden, zeemannen, weermannen, boemannen, Limbo’s, Brabo’s, homo’s, hetero’s, hubo’s, Turken, mannen in jurken, drag queens, Russisch of Oekraïens, bankwerkers, bankmedewerkers, geitenbreiers, klerelijers, publieke vrouwen, edelvrouwen, kappers, zemenlappers, baby’s, Belchinezen, Hagenezen, Marokkanen, Drentenaren, de laatste der Mohikanen, niezende Friezen, geeuwende Zeeuwen, grappenmakers, zakkenvullers, trommelaars, goochelaars, beschermheiligen, schijnheiligen, schijnveiligen, ambtenaren, metselaren, makelaren, martelaren, hardlopers, doodlopers, schuldigen, onschuldigen, linkers, rechters, advocaten, consulaten, veelvraten.

Kanker schiet soms met scherp en soms met losse flodders. Kanker speelt Russisch roulette. Kanker kijkt niet naar je huidskleur, niet naar je geaardheid, niet naar je afkomst, niet naar je status, niet naar je religie, niet naar je favoriete voetbalclub. Kanker luistert niet naar jouw grote smoel, kanker mist nooit voor open doel, kanker is kleurenblind, kanker is Oost-Indisch doof, kanker kent geen rechtvaardigheid, kanker kent geen rechtvaardiging.

Kanker is meer dan een vluchtige vloek in het voetbalstadion, kanker is de speelbal van de duivel.

Maar wij Rotterdam Fund Racers zijn één. Eén in eensgezindheid. Eén in onze missie: niemand meer dood aan kanker.

En wij zullen overwinnen. Hand in hand vastberaden en op karakter!

Omdat wij één zijn!”

Wil jij ons steunen doormiddel van een donatie? Dit kan eenvoudig via onze persoonlijke donatiepagina’s: Bram | Norbert | Steven