Nieuwbouwprojecten


Fundament is de partner bij veel regionale nieuwbouwprojecten. Dat is prettig voor onze klanten die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Wij kunnen je namelijk niet alleen helpen bij het vinden van de juiste financiering, maar ook met een haalbaarheidscertificaat voor je nieuwbouwwoning. De loting bij nieuwbouwprojecten gebeurt meestal op basis van toewijzing en juist daarin spelen onze haalbaarheidscertificaten een belangrijke rol.

Toewijzing

Bij de verschillende nieuwbouwprojecten waarbij wij betrokken zijn, voorzien wij potentiele kopers van een haalbaarheidscertificaat. Wij onderzoeken de mogelijkheden om jouw nieuwbouwwoning te financieren. Daarbij kijken we naast haalbaarheid ook naar de betaalbaarheid. Wij doen dit overigens voor alle nieuwbouwprojecten in de regio, ook voor projecten waar we geen partner zijn. Met een haalbaarheidscertificaat weet de projectontwikkelaar dat de financiering voor de nieuwe koper geen probleem is. Zo lopen zij geen risico dat ze een woning aan iemand toewijzen die vervolgens niet kan kopen.

Voordelen van nieuwbouw

Er zitten best wel een aantal voordelen aan nieuwbouw. We zetten het op een rijtje voor je:

Lagere maandlast

Een groot aantal banken stimuleert duurzaam woningbezit, door aantrekkelijke rentekortingen te bieden. Deze zijn specifiek bedoeld voor een nieuwbouwwoning. Hierdoor is je maandlast uiteraard lager.

Je mag meer lenen

Omdat je huis energiezuinig is, heb je een lagere energierekening. Je maandelijkse kosten zijn lager, waardoor je op een verantwoorde manier iets meer kunt lenen dan bij bestaande bouw.

Meerwerk mag je mee financieren in je hypotheek

Bij nieuwbouw is er vaak sprake van meerwerk; een keuken en badkamer moeten immers nog worden ingebouwd. De keuze voor een uitbouw of dakkapel hoort vaak bij de mogelijkheden bij nieuwbouw, maar is niet standaard. Al dit meerwerk mag je meenemen in je hypotheek, dit is specifiek voor het financieren van een nieuwbouwwoning.

Maandlasten zijn hoger tijdens de bouw maar vaak mee te financieren

Gedurende de bouw van je nieuwe woning heb je, naast de lasten van je huidige hypotheek, ook de lasten van je nieuwe hypotheek. Vaak is het niet wenselijk om dubbele maandlasten te hebben. Voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je het wel vaak kan meefinancieren in je hypotheek.

Fundament neemt graag alle voordelen van nieuwbouw uitgebreid met je door. En we gaan samen met je op zoek naar de beste oplossing voor overbrugging van je dubbele lasten.