Profiteren van de lage hypotheekrente? Maak dan nu een afspraak!


Door Richard Steffers, 4 januari 2020

Het kan niemand zijn ontgaan dat de hypotheekrente nu historisch laag staat. Veel hypotheekhouders vragen zich af of zij hiervan kunnen profiteren. Het is natuurlijk mooi als je je vaste maandlasten voor langere termijn omlaag kunt brengen. De kans is namelijk groot dat je hypotheeklasten maandelijks de grootste uitgavenpost zijn.

Hypotheek omlaag brengen

Hoe mooi zou het zijn om de hypotheeklasten de komende 20 tot 30 jaar omlaag te brengen? Gezien de lage stand van de hypotheekrente is de kans groot dat er behoorlijke voordelen te behalen zijn. Of het omzetten naar een lagere rente mogelijk is hangt van een aantal factoren af. Hoe lang loopt de hypotheek nog? Wat is de huidige rente? Wat is de waarde van je woning? Welke hypotheekvorm heb je?

Minder boeterente betalen

De adviseurs van Fundament Advies zijn specialisten op dit gebied. Wij onderzoeken en overwegen samen met onze klanten de beste oplossingen. Wist je bijvoorbeeld dat er vaak mogelijkheden zijn om minder boeterente te betalen? Dat is weliswaar niet voor iedereen een optie en het vergt wat extra inspanningen, maar de voordelen lopen dan al snel op tot duizenden euro’s. Wij zijn dagelijks met mensen in gesprek die hun huidige hypotheek en de opties tot oversluiten onder de loep nemen.


Een gesprek over je huidige hypotheek levert direct een aantal voordelen op:

  • Het wordt duidelijk of je maandlasten omlaag kunnen
  • We bekijken of de huidige hypotheek nog aan je wensen voldoet
  • Onze specialisten praten je bij over de laatste ontwikkelingen
  • In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk dat je met minder, of gelijke, maandlasten veel meer kan bereiken en bijvoorbeeld eerder hypotheekvrij bent
  • We kijken bekijken ook alle andere zaken die met je hypotheek te maken hebben, zoals een overlijdensrisicoverzekering

Gratis eerste gesprek

Neem je huidige hypotheek onder de loep. Wij nemen de kosten van het eerste gesprek voor onze rekening. Sla je hypotheekslag en maak een afspraak met een van onze adviseurs!

Fundament Financieel Advies is gevestigd in Vlaardingen, Schiedam en Lansingerland. Er is altijd een vestiging bij jou in de buurt.

Tot snel!

Richard Steffers namens Team Fundament