Profiteren van de lage hypotheekrente: verbouwen of verhuizen?


Door Richard Steffers, 06 March 2020

In onze dagelijkse adviespraktijk krijgen we vaak de vraag of het slim is om in deze tijd de hypotheek aan te laten passen om te profiteren van de historisch lage hypotheekrente. Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Daarom is het goed om, samen met een specialist, alle opties te bekijken. Fundament Advies helpt daarbij.

Verhuizen

Misschien wil je groter of juist kleiner gaan wonen en is er al langer een wens om te verhuizen. De woningmarkt is nogal overspannen op dit moment, waardoor het nu verstandig kan zijn om eerst een andere woning te kopen voordat je je eigen huis te koop zet. Het vinden van een nieuwe plek die helemaal aan de wensen voldoet, kan best wat tijd in beslag nemen.

Verbouwen

Woon je heel prettig maar is er op dit moment niet genoeg ruimte in de woning of is je huis toe aan een make-over? Dan is een verbouwing soms de beste oplossing. De kans is groot dat je huidige woning inmiddels een overwaarde heeft die ingezet kan worden om het huis te vernieuwen of uit te breiden. Dit doe je door de hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.

Overbruggingshypotheek

Naast het inzetten van de overwaarde voor een verbouwing is het mogelijk om bij de aankoop van je nieuwe woning een overbruggingshypotheek aan te vragen. Daardoor heb je voor het nieuwe huis een lagere hypotheek nodig. Met deze lagere hypotheek is het risico voor de geldverstrekker kleiner en krijg je een lagere rente aangeboden.

Laat je informeren

Wij begrijpen als geen ander dat bovenstaande stappen ingrijpend en spannend zijn. Laat je vooraf goed informeren over alle mogelijkheden. Maak een vrijblijvende afspraak met één van de ervaren adviseurs van Fundament Advies. We hebben kantoren in Vlaardingen, Schiedam en Bergschenhoek.