Klant aan het woord: 'zo is het ons gelukt om dromen waar te maken'


Door , 3 mei 2021

Van droom naar werkelijkheid

Regelmatig spreken wij klanten met een bijzonder verhaal. Klanten die aan de start staan van een nieuwe fase in hun leven. Bijzonder is ook het verhaal van Justin en Jacqueline Lewis.

Justin en Jacqueline wonen in Berkel en Rodenrijs en willen graag hun dromen verwezenlijken. Wat die dromen zijn? Jaarlijks hun dochter en haar gezin in Australië bezoeken, een camper kopen met hun zoon en gewoon lekker van het leven genieten. Met de hoge maandlasten van hun huidige hypotheek was dit lastig en daarom gingen zij op zoek naar een goedkopere woning buiten de Randstad. Fundament Advies hielp het enthousiaste stel om hun dromen waar te maken!


Hoe is jullie zoektocht gestart?

Justin vertelt: “Nadat wij besloten om te gaan verhuizen, hebben wij zelf online de financiële mogelijkheden bekeken. Omdat wij zo verrast werden door alle informatie, leek het ons goed om met een professional om tafel te gaan. Want klopten onze berekeningen wel? Voor de verkoop van onze eigen woning hadden wij contact met Eduard van DB-makelaars. Hij heeft ons geadviseerd om bij Fundament Lansingerland op gesprek te gaan. Het doel van dit gesprek was om te achterhalen of het klopte wat wij zelf hadden uitgezocht. Het is toch ingewikkelde materie en wij vonden het daarom prettig om met professionals te praten en samen te sparren over de mogelijkheden. Tijdens dit eerste gesprek werden onze mogelijkheden inderdaad bevestigd: onze droom kon in vervulling gaan! Nu konden we daadwerkelijk de eerste stappen gaan zetten en op zoek gaan naar een andere woning.”


Welke stappen hebben jullie ondernomen toen jullie wisten wat de mogelijkheden waren?

“Na dit gesprek zijn wij gerichter gaan zoeken naar onze nieuwe woning. We gingen nu met een heel ander gevoel de woningmarkt op. Omdat wij in een andere omgeving wilden wonen hebben wij verschillende gebieden in Nederland bekeken: hoe is de woningmarkt daar en welke omgeving past bij ons? Uiteindelijk kwamen wij in Slagharen onze droomwoning tegen, dit huis was fantastisch en we hebben geen moment getwijfeld. Gelukkig hadden dit gevoel allebei en zijn ervoor gegaan.
Een aankoopmakelaar uit de regio heeft ons bijgestaan en uiteindelijk hebben we de koop gesloten!”


“Na aankoop van de nieuwe woning hebben wij de hypotheek via Fundament geregeld. Het hypotheektraject heeft ons niet veel spanning gegeven. Vooraf hadden we onze mogelijkheden goed doorgesproken en het volste vertrouwen in onze adviseur Mariska dat onze hypotheek rond zou komen. Wanneer wij dit zelf online hadden gedaan, zou de spanning enorm zijn geweest. Nadat de hypotheek door de bank akkoord was gegeven, hebben wij Eduard van DB-makelaars het sein gegeven om onze eigen woning te verkopen. Ook dit laatste traject is heel voorspoedig en goed verlopen.”

“Doordat wij deze stappen hebben gezet, zijn onze dromen uitgekomen. De camper is al gekocht!”


Wat willen jullie andere kopers meegeven?

“Dat het verstandig is om je goed te laten informeren. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Wij dachten dat we vastzaten aan de huidige woning met hoge hypotheeklasten. Niets is minder waar. Ga in gesprek met een professional en laat je informeren. Ga je mogelijkheden verkennen zodat je écht weet wat de opties in de praktijk zijn!”

Ben jij ook benieuwd wat jouw financiële mogelijkheden zijn en wil je net als Justin en Jacqueline je dromen verwezenlijken? Maak dan vrijblijvend een afspraak, wij gaan graag met je in gesprek!