Pensioenen

Als ondernemer zijn er twee soorten pensioen die je moet regelen; het eigen pensioen en het pensioen van je werknemers. Voor beide kunt u terecht bij Fundament. Bram Faasse is onze adviseur op het gebied van pensioen zowel voor ondernemers als particulieren.Het eigen pensioen


Voor ondernemers geldt dat zij zelf moeten zorgen voor een pensioen. We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn. Officieel heet dat meestal geen pensioen. Je spreekt alleen van pensioen als een werkgever een pensioentoezegging doet aan de werknemer. Er zijn verschillende mogelijkheden om toch te zorgen voor een goede oudedagsvoorziening. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een lijfrente. We praten je graag uitgebreid bij over de mogelijkheden en waar je op moet letten. Lees hier meer over je eigen pensioen.


Het pensioen van je werknemers


Het is misschien niet het leukste onderdeel van je ondernemerschap, maar wel een belangrijk onderdeel. Natuurlijk wil je het pensioen voor je medewerkers goed regelen. Maar je zit misschien niet te wachten op alle rompslomp die dat met zich mee brengt. Fundament ondersteunt je hier graag in:


Adviseren werkgever

We adviseren wat de beste pensioenregeling is voor jouw bedrijf. We bieden pensioenen aan van verschillende aanbieders en we kunnen dus altijd op zoek naar wat het best bij jouw bedrijf en je werknemers past.


Informeren werknemers

Zodra we het pensioen voor jouw medewerkers geregeld hebben, houden we – als jij dat wilt – een presentatie voor alle werknemers om hen te informeren wat en hoe er precies geregeld is. Wanneer er een nieuwe collega bij je in dienst komt, informeren wij hem of haar natuurlijk ook.


Beheer van de administratie rondom pensioenregeling

We nemen je alles uit handen. We verzorgen de mutaties in je werknemersbestand, we verwerken salariswijzigingen en we verwerken de gegevens van nieuwe werknemers. Ook geven we je advies over de implementatie van steeds veranderende regelgeving rondom pensioenen zoals het steeds verhogen van de pensioenleeftijd.