Financiering

Als ondernemer kom je op een punt dat je een financiering nodig hebt. Dat kan voor een bedrijfspand zijn (hypotheek), een investering in een machine- of wagenpark of de inboedel van een groot nieuw kantoor.

Hoe informeer je je, waar kies je voor en waar moet je op letten?

Ben je ondernemer en heb je een financiering nodig? Omdat je wil verhuizen, verbouwen of op het punt staat een investering te doen? Norbert de Boer en Liesbeth Wageveld helpen je graag met onafhankelijk en betrouwbaar advies voor bedrijfs- en vastgoedfinancieringen.


Commercieel vastgoed financieren

Je staat op het punt om te investeren in commercieel vastgoed. Dit vastgoed wordt na aankoop verhuurd aan derden. Fundament Advies maakt inzichtelijk wat de verschillen zijn tussen de banken. Zo is het mogelijk om bij de ene bank 60% van de marktwaarde in verhuurde staat te financieren en bij de ander 70%. Er zijn zelfs banken die tot 80% financieren. De rente, aflossing en exploitatiekosten moeten vanuit de huuropbrengsten betaald worden.

Het is ook mogelijk om de overwaarde van de eigen woning te gebruiken om commercieel vastgoed aan te kopen. Met name omdat de rente bij woninghypotheken lager is dan de rente bij commercieel vastgoed financieringen.

Bedrijfspand kopen

Huur je nu een bedrijfspand? Wanneer je de mogelijkheid krijgt om een eigen pand te kopen, is dat een slimme investering. Omdat je jaarlijks aflost, bouw je een mooi vermogen op. De ‘loan to value’ is per bank verschillend en ligt ergens tussen de 70% en 90%. Denk alvast goed na over de juridische structuur. Koop je in de werkmaatschappij of richt je hiervoor een Holding op?

Werkkapitaal financieringen

Heb je behoefte aan extra werkkapitaal? We kijken graag samen met je naar de beste opties. Is een krediet bij een bank de beste optie of kiezen we toch voor een financiering bij een factormaatschappij? Op basis van de jaarcijfers en exploitatie- en liquiditeitsbegroting beoordelen we welke vorm het meest gunstig is. Zeker wanneer de onderneming hard groeit, is factoring een interessante optie.

Overname financieringen

Een bijzondere en leuke tak van sport. Sta je op het punt om een (deel van een) bedrijf over te nemen? Fundament Advies duikt in alle mogelijkheden voor het realiseren van een financiering. Wat is de waarde van de onderneming? Hoe afhankelijk is het bedrijf van de huidige eigenaar? Wat is mogelijk bij de bank? Laat de verkopende partij een achtergestelde lening achter? Wordt er middels een ‘earn out regeling’ gefinancierd? Wat is het toekomstperspectief? Bij een overname komen veel vragen kijken die beantwoord moeten worden. Wij denken graag met je mee!


Onze werkwijze in 5 stappen